Egmond Wandel Marathon

Op zaterdag 22 en zondag 23 januari 2022 vindt de 18e editie van de Egmond Wandel Marathon plaats. Het afwisselende parcours leiden je langs het Noordzeestrand en door het Noordhollands Duinreservaat. Je kunt kiezen uit een afstand van 10,5 of 21,1 km en of je één of twee dagen wilt wandelen. De inschrijving is nu geopend! Dit is dus ook het moment om een passende vakantieaccommodatie te reserveren om na afloop van deze wandelingte genieten van een warme douche of bad en een heerlijk kopje thee of een gezellige borrel! Al onze accommodaties zijn op loopafstand van de start/finish!

Kies je twee dagen voor de 21,1 km, de halve marathon afstand, dan leg je de volledige Wandel Marathon af. Kies je beide dagen voor de 10,5, een kwart marathon, dan wandel je in totaal een halve marathon. Het parcours van beide afstanden leidt je langs het Noordzeestrand en door het Noordhollands Duinreservaat, enerzijds een schitterend natuurgebied en anderzijds een pittige uitdaging om je conditie te beproeven en weerstand te bieden aan het rulle zand, de wisselende weersomstandigheden en het glooiende terrein.

Er kan op zowel zaterdag als zondag voor de Noordroute, richting Bergen, en de Zuidroute, richting Castricum, worden ingeschreven. Deelnemers aan de Egmond Wandel Marathon kunnen dus zelf kiezen op welke dag zij de Noord- of Zuidroute willen wandelen.

Klik hier voor meer informatie over dit evenement