Fjoertoer 2021

Een magisch lichtjesparadijs! 

Op de laatste zaterdag van november vindt de jaarlijkse Fjoertoer Egmond plaats. Een fantastisch wandelevenement waar je (met je gezin) door een waar sprookjeswonderland loopt waar je kunt genieten van spectaculaire acts op de route. Tijdens deze sprookjesachtige wandeltocht zul je verrast worden door bijzondere acts met originele licht-, vuur- en geluidseffecten. Van tevoren kun je kiezen uit een tocht van 14km, 19km, 26km of de Family Fjoertoer van 6km.

Het is nog licht als je start vanuit het centrum van Egmond aan Zee en verlaat deze plaats via de Bloedweg door het duingebied van het PWN. Al gauw valt echter de schemer in en wandel je via duin en bos naar Egmond-Binnen of Egmond ad Hoef. En dan is het inmiddels pikdonker en geniet je van de fraai verlichte Abdij en de wervelende acts bij de in licht gezette Slotruïne.

Maar dat is het niet alleen! Onderweg word je continue verrast door bijzondere licht- en geluideffecten. Het ene schouwspel is nog indrukwekkender dan het andere, gecreëerd door de Egmonder bevolking en onder andere kunstenaars van Young Art uit Beverwijk. Je komt ogen en oren te kort en vraagt je steeds weer af, als je in de verte licht aan de horizon ziet verschijnen, wat je nu weer te wachten staat? En tegelijkertijd zijn deze lichtbakens jouw wegwijzers in de duisternis. Het warme onthaal door de bevolking in De Egmonden en Bergen aan Zee, de slotkilometers langs het strand terug naar Egmond en het samen finishen aan de voet van de vuurtoren zal menige wandelaar een ultieme beleving opleveren bij deze fantastische wandeltocht van Le Champion.

Meer informatie vind je op https://www.fjoertoeregmond.nl/