Sportweekend Egmond januari 2022

De inschrijvingen voor de MTB strandrace Egmond-Pier-Egmond en de NN Egmond Halve Marathon zijn geopend. Beide evenementen staan bekend als echte winterklassiekers met een prachtig parcours langs de Noord-Hollandse kust en door het Noordhollands Duinreservaat. Ga dus ook snel op zoek naar een vakantieaccommodatie voor deze periode! Heerlijk uitgerust wakker worden en na afloop lekker warm douchen in één van onze prachtige accommodaties, alles op loopafstand! (zelfs met blaren)

Op zaterdag 8 en zondag 9 januari wordt het nieuwe sportjaar afgetrapt met Egmond-Pier-Egmond en de NN Egmond Halve Marathon. Als mountainbiker of hardloper moet je één keer in je leven aan deze heroïsche evenementen hebben deelgenomen. 

Egmond-Pier-Egmond is met 4.000 deelnemers dé strandrace van het jaar in Nederland en daarbuiten. Zand, zee, kou en uitdagende obstakels op het parcours dwingen de deelnemers tot het uiterste te gaan. Egmond aan Zee wordt op zaterdag 8 januari 2022 voor één dag omgebouwd tot een echt wielerdorp, met start en finish op de Boulevard Noord. Het parcours over 38 km is uitdagend en gaat over strand, door duinen en is nooit hetzelfde. Het strand wordt verlaten bij de Pier, Wijk aan Zee en Castricum aan Zee voor klimmetjes, trappen en hindernissen. De strandrace is populair bij veel recreatieve fietsers, maar ook toprenners komen graag naar Egmond aan Zee.

Een dag later starten 18.500 hardlopers op de Boulevard Noord aan de NN Egmond Halve Marathon. Het evenement wordt ook wel de meest legendarische halve marathon van Nederland genoemd. Het parcours van 21,1 of 10,5 km gaat over het strand en door de uitdagende duinen van het Noordhollands Duinreservaat. Lopen in Egmond is altijd weer anders en wordt bepaald door de wisselende elementen. Trotseer het smalle strand, storm, lage temperaturen of loop misschien wel in een heerlijke winterzon. Een ervaring die je als hardloper absoluut niet mag missen!

Inschrijven
Inschrijven voor Egmond-Pier-Egmond of de NN Egmond Halve Marathon is mogelijk t/m 27 december of tot de limiet is bereikt. 

Klik hier voor meer informatie over de Egmond Halve Marathon

Klik hier voor meer informatie over de MTB Strandrace Egmond-Pier-Egmond