Rentals Egmond

Egmondse Duinen

Het uitgebreide duinlandschap van Egmond

In de Egmondse duinen is zoveel moois te zien en te ontdekken: fraaie vogels, Schotse Hooglanders, schattige konijnen, prachtige planten en eindeloze wandel- en fietspaden.  En bovenal is het Egmondse duingebied een plek om tot rust te komen, ver weg van de drukte, het bruisende centrum en de alledaagse beslommeringen.

Vanuit Egmond aan Zee wandelt en fiets u zo dit prachtige natuurgebied in. Kilometerslange vrij liggende, autovrije wandel- en fietspaden lopen dwars door het Noordhollands Duinreservaat. In Noordelijke richting naar Bergen aan Zee en Schoorl. In de zuidelijke duinen richting Egmond-Binnen en Castricum.

Bij de ingang van de duinen vindt u overzichtsborden met verschillende wandel- en of fietsroutes, kies een route en volg de pijlen op de paaltjes. Ook fijn: wandelen door de duinen en dan via het strand weer terug richting het dorp. Of andersom, natuurlijk!
 Overigens mag uw hond op sommige plaatsen ook mee de Egmondse duinen in: Egmond kent losloop- en aanlijngebieden. Op de informatieborden bij de ingang van het duingebied ziet u precies wat waar kan en mag.

Routes zijn ook te downloaden via www.wandelnetwerknoordholland.nl.