Rentals Egmond

Kennedyflat

Vakantie appartementen met zeezicht: Kennedyflat

In het zuidelijke deel van Egmond aan Zee treft u aan de Kennedyboulevard de Kennedyflat.

In het gebouw verhuren wij een aantal vakantie appartementen en allemaal mét zeezicht. In dit appartementengebouw is zowel een lift als een trappenhuis aanwezig en helaas zijn er in de bergingen geen stroomaansluitingen.

De Kennedyflat is gelegen op de hoek van de Kennedyboulevard / Zeeweg.

U bent van harte welkom vanaf drie nachten en wij hanteren diverse seizoensprijzen. In de zomerperiode kunt u, afhankelijk van gekozen accomodatie, alleen hele weken boeken met aankomst op vrijdagzaterdag en maandag.

Wij adviseren u in combinatie met uw boeking altijd deel te nemen aan het Annuleringsfonds.

Duurzame verwarming

In 2021 is de centrale verwarming (cv) in het appartementengebouw Kennedyflat vernieuwd en hierop zijn alle appartementen aangesloten. Onderstaand een toelichting over dit duurzame verwarmingssysteem en het gebruik ervan.

Het gaat hierbij alleen om de centrale verwarming. Het tapwater wordt verwarmd via de boiler in het appartement en is zonder bijmenging van koud water heet!

Toelichting op het cv-systeem

Er is gekozen voor verwarming door middel van warmtepompen. Deze verwarmen net als bij een traditionele cv het water waarmee de radiatoren worden verwarmd, maar er zijn belangrijke verschillen. Deze zijn:

  • De nieuwe radiatoren hebben een betere warmteafgifte.
  • Het water waarmee de radiatoren worden gevoed hoeft daardoor minder te worden opgewarmd (lage temperatuurverwarming).
  • De warmtepompen worden aangedreven door elektriciteit die wordt geproduceerd door zonnecollectoren op het dak van het appartementengebouw.

Resultaat is dat met dit verwarmingssysteem geen CO2 wordt uitgestoten, zodat dit verwarmingssysteem bijdraagt aan de bestrijding van de opwarming van de aarde.

Toelichting op het cv-gebruik

De bediening van het systeem is niet veel anders dan u gewend bent. Door de bediening van de radiatorkranen kunt u meer of minder cv-water door de radiatoren laten stromen. Door de sterk verbeterde isolatie van de flat zal de temperatuur in de flat veel minder snel omlaag gaan. Dat is ook nodig omdat door de lagere maximale temperatuur van het water dat door de radiatoren stroomt de ruimte ook minder snel opwarmt. Praktisch gesproken kunt u een kamertemperatuur van circa 20 graden verwachten op instelling 3. Gaat u op pad dan bevelen wij u aan de kranen lager in te stellen en bij vertrek kunnen de radiatoren ingesteld worden op stand 2.

Het systeem is in november 2021 gereed gekomen. Dat betekent dat we nog geen ervaring hebben met de werking bij vorst. De installatie is er uiteraard op ontworpen om ook bij die temperaturen het appartement toereikend te kunnen verwarmen.

Vragen, klachten en opmerkingen

Mocht u onverhoopt problemen ondervinden met de temperatuur in het appartement, meld dit dan direct bij ons via een mail aan info@rentalsegmond.nl of bel 072 88 88 330.

Download hier de toelichting op het verwarmingssysteem.