Rentals Egmond

Op vakantie in Egmond

Egmond aan zee ligt in de gemeente Bergen in de provincie Noord-Holland. Het dorp was oorspronkelijk een vissersplaatsje, maar sinds vroeg vorige eeuw heeft het toerisme een spurt genomen. Egmond aan Zee heeft een zandstrand van maar liefst 8 kilometer en is geliefd bij gezinnen. Het is een gezellige plaats met een grote verscheidenheid aan restaurants, strandpaviljoens en winkels die elke dag gedurende het hele jaar open zijn. Een beroemd evenement is de Halve Marathon.

De vuurtoren van Egmond, Jan van Speyk geheten, is prachtig om te zien. In de omgeving vindt men de Slotkapel, de ruïnes en de Abdij. Egmond kent volop wandel-, zwem-, surf- en zeilmogelijkheden en er is altijd iets te doen.

Kom naar Egmond aan Zee! Of u nu een dagje even lekker weg wilt, een paar dagen of een langere periode in Egmond wilt vertoeven: in Egmond bent u van harte welkom! Alleen, met z’n tweeën, met een vriendengroep of met uw gezin.

Waarom Egmond? Omdat er in elk seizoen in Egmond van alles te zien, te beleven en te doen is. Voor jong en oud. Overigens is Egmond ook een perfecte bestemming als u aan rust toe bent. Dus kom met onderstaande tips in gedachten naar Egmond. Geniet van warme chocomelk of een ijsje op een terras, beklim de Van Speijck, wandel door de prachtige duinen, ga op de foto met redder Jaepie Jaepie of Egmonds wereldberoemde konijntje Nijntje, en koop of verzamel tot slot wat jutterskunst of schelpencadeautjes voor thuis… Zeker weten dat u zich prima vermaakt in Egmond en weer fris naar huis gaat.